Sushi m Henrik Schyffert

Sushi i Kalmar = Mums!
I dag höll jag på att få unikt sällskap också: Henrik Schyffert. Jag hade beställt ta-med och väntade med min Barometern och soppa när han kom in och beställde. Fullsatt, så han frågade om lov att sätta sig vid samma bord.
- Absolut, sa jag.
Meen. När han gick på toaletten kom min mat. Jag fick snällt gå ut och sätta mig i solen som jag hade planerat. Men det var ljuvligt, det också. Jag hade nog blivit lite extra skakig med pinnarna om jag hade varit kvar.

För knappt tre veckor sen fick jag även en Ikea-vagn av herr Schyffert. Det börjar bli lite lustigt.

Hjälpsamma tågmänniskor

Hej där,

Ett tag sen. Jag har varit på hemmafronten. Begravning för farmor (vackert), hemmamys, plock i lgh, fika hos mormor, Top Model-maraton - och så tåg hem igår.
Vad händer?
Jag höll på att missa anknytning i Falköping.

Tre väskor. En skiiit-tung. "Säkert 15-20 kg", sa en hjälpsam pensionär. En halvtung. Och en axelrems, där axelremmen gick av - i Falköping. Där skulle jag baxa ner och upp mina två rullväskor och den söndriga från trapporna. Det gick inte på tre minuter. Hade haft sju, men tåg försenat.
Snäll utländsk man hjälpte med den söndriga. Snäll piercad man tog upp tjockväskan. Och på tåget kom jag.

Ingen kondition. Inget flås. Jag höll på att dö efter alla rusningar. Fick ont i halsen och skakade. Ringde mamma - såklart. Mannen bredvid - snälla pensionären - hörde och hjälpte. I Nässjö, av med väskan, på X2000 och när jag skulle av i Alvesta kom han från vagn 2 (jag i 6:an) och hjälpte mig av med den. Det kallar jag snällt.
Han var gårdagens hjälte.

Enooorm tävlingsfokusering

Det bästa med jobbet är att man i webadminet kan kolla hur många läsare man har. Och på gårdagens FF-text har jag über 1000! Det är supertävlingsfunktion. Helt underbart.

Jag lever - massa!

Oh, jag är en hårt arbetande kvinna nu. Som inte ägnar min blogg den kärlek jag hann med förut. Nu försöker jag till exempel komma iordning liiite bara i min nya bostad, på de lediga stunder.
Jag prioriterar annorlunda kan man väl säga. Hatar uttrycket att inte hinna. Allt hinner man, men man prioriterar olika.
Just nu är jobb prio ett. Jättekul jobb jag har! Igår fick jag nästan nypa mig i armen. Satt på Kalmar FF-matchen - och fick betalt! Hur gott är inte det? Jätte.
Pratade med trevlig SVT-reporter och såg 4:ans Patrik Ekwall glassa in i lilla pressrummet.

Och snart ska jag ut och banda ungdomar. Vad tycker de egentligen om dagens vårbudget?
Se
Barometern.
Artiklar och ljudfiler kan nog komma att ligga ute längre också.

Trivs i Kalmar. Nu är det ju sommarvärme. Fredriko och jag tog vara på vädret i lördags. Cyklade, grillade, solade oss. Superschyst. Och igår: Fussball.

Blogg via mobil

Yes,nu är det blogg via mobil som gäller.ligger hemma i sängen.kul jobbvecka har gått.händer otroligt mkt.lär mig massa kul varje dag.idag klippte jag ljud o hade nästan glömt vilka kickar d ger.vart dålig på att blogga men ska bättra.nu: sömn! Puss

Köpt cd-skivor

Yes, två nya kommer senare i april:
Sahara Hotnights nya och Svante Thureson med vänner. Hörde ju den han gjorde med Jenny Silver en morgon - och blev kär. Inte i honom, men i låten.

Sahara turnerar i maj. Tyvärr i Gbg på en onsdag. Men veckan efter blir det Mariestad på lördagen och då kanske man kan dit. Anna, du kanske är sugen? :)

Påskpuss nr två.

Jag minns påsken - då

Glad påsk!
Den här dagen var sååå värdefull som liten. Jag trissade verkligen upp allt. Tvingade pappa att göra hitta-påskägg-lek (räkna pinnarna i tant Elsas staket, plusa med fönster i Rulles hus minus antal cyklar på uppfarten. Plus...).
Mamma stressade med maten. Pappa hjälpte till slut till att städa. Jag - perfektionisten - ville att allt skulle vara sååå bra. Och ofta uppfyllde mamma allt.

Nu är det lugnare. Vi softar mest, men mamma är fortfarande storfixaren med all mat. Strax blir det påsklunch med la Familia och mormor.
Kom hem i förrgår, packade ihop lite i Alingsås-lgh igår. Imorgon åker sötföräldrarna med till Kalmar med plocket.

Påskafton är superbra i år, för Top Model är ikväll! Såg inte i onsdags - har inte 3:an!
Då blev det lax&vin med Freddie istället. Kanske bättre än topis.

Ska se Stina! också. Nyfiken på fru Reinfeldt. Ska även se slutet på thrillerserien om lögn som började igår. Inte alls bra egentligen, men j*kla serien fick mig att spilla ut en kopp kaffe över nya fina blå klänningen. Sån där skräckbas mitt i lugnet får mig att skaka. Så nu måste jag se klart den.

Påskpuss.
Ps. Jag kommer aldrig aldrig gå i vita sandaler och svarta skor mer, köpte nya svarta sen!

Nu är jag här igen

Heeej.
Jag var lite måndags-off. Hade ju inte kommit in i grejerna, förståeligt nog. Men igår drog det igång rejält! KUL. Började lägga ut ljudfiler, och fortsatte i dag med att få vara med och inhandla ny utrustning! Finfin. Här kan man lyssna på lite
Kulturskolemusik.
Tyvärr lite dist.
Nu ska jag lära mig nya tekniken.

I dag blir ju jag påskledig och har precis beställt ny biljett hem till Herrljunga. Hade en fredagsbiljett, men åker imorgon istället.

I dag då? Träffat folkhälsominister Cristina och författare Per Nilsson.
Ska strax försöka hitta nya skor. Svarta. Så jag slipper göra en sån här klädmix:

image5
Puss o kram.

Så här ser det ut...

image2
image3

Yes, i brist på annat leker jag och tränar med mobil och dator. Så himla smidigt att fota med mobilen. Varför har jag inte skaffat en sånhäringa mycket mycket tidigare...?
Det var inte meningen jag skulle rycka bort huv' et så, men jag var tvungen att kika så ingen kom. Känns lite B att fota sig själv.

- Är du den nya som ska jobba med webben? frågade en kvinna precis.
- Vi trodde först du var praon från Funkaboskolan.
Funkabo = Högstadiet i norr.
Jag = 24.
Jag = 160 lång.

My very first update

... ska ni såklart få se:
Otyg på Norra Kyrkogården minsann.



Första dagen på jobbet

Yes, nu är halva dagen av första dagen gjord, här på Barometern. Det känns bra. Jag har inte känt mig så effektiv, vilket alltid är frustrerande. Det har mest varit lära sig nytt. Hälsa. Titta runt. Bekanta mig med nya vännen, lille Appledatorn och nya telefonen (superfiiin). Käkat sushi till lunch, tyckt om cappuccinon i nya maskinen.
Folk är trevliga.

Jag sov inte så bra i natt. Kallt (elementen la av när jag hade igång handdukstorken, alltid lär man sig nåt...) och mjuk säng. Och en ynka kudde. Ska ta bussen till Ikea efter jobbet och köpa fler kuddar. Mitt lilla huvud orkar inte vänta till  helgen.
Har en lång lista på grejer som ska köpas.

Jag är kräsen när det gäller bostad, märker jag. Speciellt när någon annan har möblerat. Gillar inte möblerna. Men ska försöka göra det "mitt". Ska fråga om jag får ta bort lite.


Puss o Kalmarkram

15 minuter till avfärd

Söndagens UR-morgonprogram i P3 handlade om choklad. En ungefär 10-årig flicka uttalade sig. Hon åt gärna godis, men:
- Ibland får jag ångest när jag äter.
Jag som hoppades att 10-åringar inte hade hunnit få ångest i sitt ordförråd.

Om 15 minuter går tåget. Fyra väskor. Intressant.

Håll alla tummar zu Morgen.
Puss.